Χειρουργική Τραχήλου

Μερικές από τις επεμβάσεις που διενεργεί η ιατρός στην περιοχή του τραχήλου είναι:

Α. Λεμφαδενικός καθαρισμός:

  Οι καρκίνοι στην περιοχή του τραχήλου συχνά δίνουν μεταστάσεις στους λεμφαδένες του λαιμού. Ο όρος Λεμφαδενικός Καθαρισμός περιγράφει μια μεγάλη ανοιχτή χειρουργική επέμβαση που στόχο έχει να αφαιρέσει το ινολιπώδες περιεχόμενο του λαιμού και να ελαττώσει έτσι την πιθανότητα τραχηλικών μεταστάσεων. Γίνεται συχνά σε καρκίνους του λάρυγγα, του φάρυγγα, του στόματος και στοματοφάρυγγα. Επίσης μπορεί να χρειαστεί σε συγκεκριμένους καρκίνους του δέρματος του τραχήλου, καθώς επίσης και του θυρεοειδούς και των σιελογόνων αδένων (παρωτίδας, υπογναθίου κλπ).

Β. Παρωτιδεκτομή:

  H Παρωτίδα είναι ο μεγαλύτερος από τους σιελογόνους αδένες μπροστά και κάτω από το αυτί. Μέσα από την παρωτίδα περνάει το προσωπικό νεύρο, που είναι υπεύθυνο για τους μορφασμούς του προσώπου, το κλείσιμο των ματιών, το χαμόγελο κλπ. Η παρωτιδεκτομή είναι μια χειρουργική επέμβαση που γίνεται συνήθως για καλοήθεις όγκους της παρωτίδας (οι περισσότεροι είναι καλοήθεις), κύστεις, χρόνια φλεγμονή και καρκίνους.

Γ. Θυρεοειδεκτομή:

  Η Θυρεοειδεκτομή είναι μια χειρουργική επέμβαση που γίνεται για καρκίνους του θυρεοειδή, καλοήθεις όγκους ή σπανιότερα για βρογχοκήλη που προκαλεί μηχανικά συμπτώματα στο λαιμό λόγω μεγάλου μεγέθους (δυσκολία στην κατάποση, στην αναπνοή, στη φωνή) ή για κοσμητικούς λόγους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Αντιπλ/χου Π. Βλαχάκου 47, Αγία Σοφία, Πειραιάς 18545
Τηλέφωνο: 2130336391

Ακολουθήστε μας στα Social

Search