Ρινοχειρουργική

Αφορά τις επεμβάσεις ρινός και περιλαμβάνει περιπτώσεις όπως πλαστική ρινικού διαφράγματος, αποκατάσταση υπερτροφίας ρινικών κογχών, επεμβατική κογχοπλαστική-κογχοτομή, ενδοσκοπική μικροχειρουργική παραρρινίων κόλπων, ενδοσκοπική αφαίρεση πολυπόδων ρινός, ενδοσκοπική αφαίρεση ξένων σωμάτων μύτης και χειρουργική αποκατάσταση τραυμάτων μύτης.

  Η ενδοσκοπική χειρουργική ρινός και παραρρινίων κόλπων έχει τη δυνατότητα να αποφράξει τα στόμια των κόλπων και έτσι να αποκαταστήσει το βλεννογόνο στο φυσιολογικό. Το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνικής είναι ότι είναι ελάχιστα παρεμβατική και σέβεται την ανατομία της περιοχής πολύ περισσότερο σε σχέση με τις κλασικές τεχνικές.

Μερικές από τις επεμβάσεις που διενεργεί η ιατρός στην περιοχή της μύτης είναι:

Α. Ευθειασμός στραβού διαφράγματος:

  Όταν υπάρχει σκολίωση (στράβωμα) του ρινικού διαφράγματος δεν περνάει ο αέρας σωστά από τη μύτη με αποτέλεσμα ο πάσχων να μην αναπνέει καλά. Αυτό μπορεί να υπάρχει από τη γέννηση ή να αποκτηθεί μετά από τραυματισμό. Εξαιτίας αυτού του προβλήματος, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στα αυτιά, στο λαιμό, στους πνεύμονες και στο καρδιαγγειακό σύστημα, μέσω των απνοιών. Η θεραπεία του προβλήματος περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση με γενική αναισθησία.

  Η χειρουργική επέμβαση στο ρινικό διάφραγμα είναι μία χειρουργική διαδικασία, η οποία εκτελείται εξ ολοκλήρου μέσω των ρουθουνιών. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης κάνουμε μια μικρή τομή στο εσωτερικό της μύτης και διορθώνουμε την "κυρτότητα" του διαφράγματος. Γίνεται, όπως λέμε, ευθειασμός του ρινικού διαφράγματος. Επομένως, δεν δημιουργείται καμία μελανιά ή σημάδι εξωτερικά. Αν χρειαστεί κάνουμε ταυτόχρονα και ρινοπλαστική, όπου η εξωτερική εμφάνιση της μύτης αλλάζει. Το χειρουργείο του διαφράγματος μπορούμε να το συνδυάσουμε με χειρουργείο στο ιγμόρειο και τους παραρρίνιους κόλπους γενικότερα. Επίσης σε περίπτωση υπερτροφίας των ρινικών κογχών, το αντιμετωπίζουμε και αυτό ταυτόχρονα με ραδιοσυχνότητες, laser και κογχοπλαστική με ειδικό μικροτόμο . Η ώρα που απαιτείται για  την επέμβαση είναι περίπου 40 λεπτά.

Image

Β. Λύση μετεγχειρητικών συμφύσεων διαφράγματος.

Γ. Συρρίκνωση κάτω ρινικών κογχών με υπερήχους η ραδιοσυχνότητες.

Δ. Ενδοσκοπική κογχοπλαστική.

Ε. Ενδοσκοπική χειρουργική παραρρινίων (χρόννιες ιγμορίτιδες), αφαίρεση πολυπόδων.

Στ. Δυνατότητα αντιμετώπισης των ρινορραγιών - επιπωματισμός, καυτηρίαση χημική ή με διαθερμοπηξία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Αντιπλ/χου Π. Βλαχάκου 47, Αγία Σοφία, Πειραιάς 18545
Τηλέφωνο: 2130336391

Ακολουθήστε μας στα Social

Search