Αφεστώτα ώτα

  Τα πεταχτά αυτιά είναι ένα κληρονομικό πρόβλημα που εμφανίζεται σε μικρό ποσοστό παιδιών, μπορεί να είναι ετερόπλευρη ή αμφοτερόπλευρη και προκύπτει ως αποτέλεσμα της έλλειψης (ή δυσπλασίας) του χόνδρου κατά τη διάρκεια της ενδομήτριας ανάπτυξης του εμβρύου. Τα αφεστώτα ώτα έχουν ανώμαλη ελικοειδή πτύχωση ή απλά μεγαλώνουν πλευρικά.

  Προτού το παιδί φτάσει στην ηλικία των έξι μηνών, ο χόνδρος του αυτιού είναι πολύ μαλακός και μπορεί να αλλάξει με τοποθέτηση νάρθηκα. Στις μέρες μας έχουν εφευρεθεί εξελιγμένοι νάρθηκες, που καταφέρνουν να διορθώσουν το πρόβλημα με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Η χρήση αυτών των ναρθήκων στα μωρά μικρότερα των έξι μηνών μειώνουν την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση. Στα μωρά, που έχουν συμπληρώσει τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους, η χειρουργική διόρθωση είναι η μόνη επιλογή.

  Η χειρουργική διόρθωση των πεταχτών αυτιών γίνεται γενική αναισθησία σε παιδιά και τοπική αναισθησία στους ενήλικες. Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα ή και στα δυο αυτιά. Χρειάζεται περίπου μια ώρα για να ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει μια τομή στο πίσω μέρος του αυτιού, απομάκρυνση μιας μικρής ποσότητας του δέρματος και ανάπλαση του πτερυγίου χόνδρου. Το κλείσιμο γίνεται με απορροφήσιμα ράμματα (με εξαίρεση κάποιες σπάνιες περιπτώσεις) και το αυτί (ή και τα δυο αυτιά) θα μείνει καλυμμένο με επίδεσμο για λίγες μέρες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Αντιπλ/χου Π. Βλαχάκου 47, Αγία Σοφία, Πειραιάς 18545
Τηλέφωνο: 2130336391

Ακολουθήστε μας στα Social

Search